more from
Klinik
We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Szép napok (2020)

by Jazzékiel

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    1,500 HUF

   

 • Cassette + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Szép napok (2020) via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 10 days

    1,500 HUF or more 

   

 • Jazzékiel - Szép napok 12" vinyl
  Record/Vinyl + Digital Album

  12 inch
  33 1/3 rpm LP
  140g red opaque marble vinyl

  Kiadó: Draze records
  DRAZE 0016
  Made in Germany
  Limitált darabszám.

  Includes unlimited streaming of Szép napok (2020) via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
Rossz hírek 04:21
Mindenkinek le kell mondani valamiről, amiről nem megy: azt mondtad, falakat jössz bontani de inkább építenél egyet. Helyeken amik üresen állnak, Hogy soha ne kelljen félni. Helyeken amik üresen állnak, Hogy soha ne kelljen, hogy soha ne kelljen. Mindenkinek ki kell mondani szavakat, amiket nem megy azt mondtad, falakat jössz bontani de inkább építenél egyet. Helyeken amik üresen állnak, Hogy soha ne kelljen félni. Helyeken amik üresen állnak, Hogy soha ne kelljen, hogy soha ne kelljen. Halak a hálókban, anyák a padláson, kolbász a pincében, ha nem nézem is látom. hogy másokat szeretni kell, de magunkat még jobban "Mentsd meg a lelkünket" az én szívem így dobban. Olcsó élet, Halott pénz.
2.
Mindenkitől 05:26
... és az egész utazás abból állt, ahogy fejben jöttem haza, hát mindenkitől elnézést, aki várt valamit. Hány szívet rabolsz el ? És hány lelket akarsz még? És hány szívet rabolsz el? Rabolsz el, rabolsz el, rabolsz el kéne szakadni, De még inkább maradnék nem látod? Takarj be! Rabolsz el, rabolsz el.
3.
Adj meleget, eleget fagytam, idáig volt terv meg. Adj meleget, eleget fagytam, idáig volt terv meg. Úgy tűnsz el, mint a fény. Úgy tűnsz el, mint a fényesség: sötét lesz itt nálunk. Sötét lesz itt nálunk. Megszokni csak úgy lehet: szeressük egymást emberek, úgyis elmúlik, úgyis elmúlik. Mint a kés a víz alatt, mint a kés a víz alatt. Az ollók és a gézlapok, a békebéli szép napok. Végülis csak emberek. Végülis csak emberek. Végülis csak emberek. Végülis csak emberek. Adj meleget, eleget fagytam, idáig volt terv meg. Adj meleget, eleget fagytam, idáig volt terv meg.
4.
Rád szavaztam. Esténként felgyújtod magad, Nincs benned emberség. Nem fordulunk egymás felé. Jó lenne uralkodni rajtad, Mint egy késszúrás, Amivel eddig vittelek: Egy csapat, mindenek felett. Nem fordulunk egymás felé. Nem fordulunk egymás felé. Nem fordulunk egymás felé. Nem fordulunk egymás felé.
5.
Van köztünk távolság, Szép napok, rossz hírek. Szép napok, rossz hírek, Van köztünk távolság. Meg a többi ilyenek, Voltak előjelek. Álmos vagy, beszedtél, Maradok a hű szolgád! Álmos vagy, beszedtél, Maradok a hű szolgád! és hogyha felnézek, egy picit szédülök. Ha elmész a végéig, a végén túl mi várna? harapd meg a csendet és köpd rá a világra. Ha elmész a végéig, a végén túl mi várna? A dolgok szétesnek, basszunk a világra. gyere basszunk a világra gyere basszunk a világra gyere basszunk a világra gyere basszunk a világra Van köztünk távolság, meg a többi ilyenek: szép napok, rossz hírek, te adsz reményt gyerek túl a fényes drótokon, a szögesdrótokon túl a dolgok változnak, a dolgok szétesnek.
6.
Mint a vad 06:19
Egy szeparatista önmagát határolta el, mert pár tevét a tű fokán át honosítani kell. A front csak átvonult, De a lány meg úgymaradt. Az a fény egy reflektor, Úgy rohansz át mit a vad. Egy királypárti tüntető Tiltakozna csak, Hogy a barátságos rangadó Sajnos elmaradt. Az égen kondenzcsík, A szobában áll a tank, Az a fény egy reflektor És te úgy rohansz át, mint a vad. Egy szeparatista önmagán igen mély sebet ejt, mert pár tevét a tű fokán át honosítani kell. Honosítani kell, Honosítani kell.
7.
Tereket 03:14
Nem lehet a miénk Amit csak akarunk: Jönni szeretünk, Mégsem maradunk. Még se maradok, Jönni szeretek: Kapni levegőt, Adni tereket
8.
Vidék 05:47
Befogom az övét: beragyog a sötét irodákba. Keverem a betont, dicsőséges a vidék. Beszántották már és senki sem fél, hiszen nem kell A boldog időkben, ha az irgalmasság a tiéd. Kanyaros utakon, nagy a szél, belefúj a kabátba. Eladó a határ: agyagos, iszapos a szegély. Percek a hálóm, és ha nem tart tovább meg a rendszer, Befogom az övét: a lovat, a halat, a zenét. És sétálunk ki-be, mások életeibe. Befogom az övét: beragyog a sötét irodákba. Keverem a betont, dicsőséges a vidék. Beszántották már és senki sem fél, hiszen nem kell A boldog időkben, ha az irgalmasság a tiéd.
9.
Szép napok 03:58
Elmentem, hogy hazahozz, itt vagyok, most ne szarozz. Ezek is itt vannak és biztosan fázhatnak, ha (Elmondom, te ne beszélj), kertek alatt a veszély. Bejött a házamba, leült az ágyamra. Azt gondolod: nem igaz és elfolyunk mint a viasz. Pedig voltunk már szépek, aztán elfolytunk tényleg. Azt gondolod nem igaz? Védekezz csak, buta fasz, hogy ebben az életben semmi sem véletlen. Ez az út megy a házamhoz, Ez a rém áll a kertemben, Ez a nő itt az én rózsám, Ez az én ajtóm, engedj be!

credits

released March 20, 2020

Szép napok (2020 Klinik / Draze Records)

Hegyi Áron - zongora, rhodes, szintetizátorok
Jakab Péter - ének, szintetizátorok, programozás
Miklós Milán - basszusgitár, nagybőgő
Czitrom Ádám - gitár, drone
Szabó László - dobok

A felvételek a Klinik tonstudio, Berger Cottage, Kitchen Room. Pannónia és 235 productions stúdióban készültek 2017 és 2020 között. A felvételeket készítette: Jakab Péter (Klinik tonstudio), Puha Szabolcs (Berger Cottage / Record Low Studio), Kolozsi Péter (Kitchen Room Studio), Bobák Bence és Mohai György (Pannónia Studio) valamint Czitrom Ádám.

Jakab Péter és Hegyi Áron dalai, írta a Jazzékiel.
Producer: Jakab Péter

Mix: Maczkó Róbert és Jakab Péter
Mastering: Maczkó Róbert (LA Gardens)
Artwork: Farkas Zénó Rolf és Jakab Péter

Booking: Dobos Csaba / dobos@kliniklabel.com
General: Klinik / hello@kliniklabel.com
www.kliniklabel.com

license

all rights reserved

tags

about

Jazzékiel Budapest, Hungary

Booking:
RhododenDrone Music Management
Email: booking@rhododendrone.hu

Rákos Dániel: +36 30 489 6487
daniel@rhododendrone.hu
Nagy Anikó: +36 20 501 8942
anika@rhododendrone.hu

Kontakt:
KLINIK
hello@kliniklabel.com
www.kliniklabel.com
---------------------

Jakab Péter - mikrofon
Hegyi Áron - zongora, rhodes
Miklós Milán - basszusgitár, vokál
Czitrom Ádám - gitár
Gulyás Kristóf - dob
... more

contact / help

Contact Jazzékiel

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Jazzékiel, you may also like: